Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، اما آیا کره بادام‌زمینی برای ۹۹ درصد باقی‌مانده مضر است یا مفید؟ در این مقاله به همین موضوع می‌پردازیم.

کره بادام‌زمینی چیست؟

کره بادام‌زمینی از جمله مواد غذایی است که فرآوری نشده است. ترکیبات آن فقط بادام‌زمینی است که بوداده شده است سپس آن‌قدر آسیاب شده تا خمیر مانند شود. بسیاری از مارک‌های تجاری متفاوت کره بادام‌زمینی حاوی مواد مختلف اضافه شده مانند شکر، روغن‌های گیاهی و حتی چربی ترانس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اما این کره بادام‌زمینی با مواد افزودنی، فراوری شده می‌باشد. خوردن بیش از حد قند و چربی ترانس باعث بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی می‌شود. به‌جای خرید غذای بی‌ارزش، کره واقعی بادام‌زمینی را انتخاب کنید. کره بادام‌زمینی فقط شامل بادام‌زمینی و شاید کمی نمک باشد.

منبع خوبی برای تأمین پروتئین

کره بادام‌زمینی یک منبع انرژی نسبتاً متعادل است که تمام سه عنصر مواد مغذی پرمصرف (چربی، قند و پروتئین) را تأمین می‌کند

صد گرم کره بادام‌زمینی حاوی:

• ۲۰ گرم کربوهیدرات (۱۳٪ کالری) که ۶ مورد آن فیبر است.

• ۲۵ گرم پروتئین (۱۵٪ کالری) که در مقایسه با اکثر غذا‌های گیاهی بسیار زیاد است.

• ۵۰ گرم چربی، در کل حدود ۷۲٪ کالری.

بادام‌زمینی اگرچه سرشار از پروتئین است اما میزان کمی اسیدآمینه متیونین در خود دارد. بادام‌زمینی از خانواده حبوبات است که در مقایسه با پروتئین‌های حیوانی دارای متیونین و سیستئین پایین‌تری است.کسانی که برای تأمین پروتئین بدن خود فقط به کره بادام‌زمینی یا لوبیا بسنده می‌کنند، با خطر کمبود متیونین مواجه می‌شوند.

از طرف دیگر، مصرف کم متیونین باعث برخی بیماری‌ها می‌شود. مطالعات نشان داده است که متیونین طول عمر‌ها را افزایش می‌دهد، اما هنوز دربارة طول عمر انسان اثبات نشده است.

کربوهیدرات پایین

کره بادام‌زمینی خالص شامل ۲۰ درصد کربوهیدرات است که برای رژیم‌های غذایی با کربوهیدرات پایین مناسب است. همچنین باعث افزایش قند خون نمی‌شود و گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است.

یک مطالعه مشاهده‌ای نشان داد که زنانی که ۵ بار یا بیشتر در هفته کره بادام‌زمینی مصرف می‌کنند ۲۱٪ کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند. این فایده تا حدی به دلیل وجود اسید اولئیک، یکی از اصلی‌ترین چربی‌های بادام‌زمینی است. وجود آنتی‌اکسیدان‌ها نیز می‌تواند دلیلش باشد.

سرشار از چربی‌های سالم

ازآنجایی‌که کره بادام‌زمینی بسیار چرب است، یک بخش ۱۰۰ گرمی حاوی ۵۸۸ کالری می‌باشد.

کره بادام‌زمینی با وجود کالری بالایی که دارد، خوردن مقادیر متوسط کره بادام‌زمینی خالص یا بادام‌زمینی در رژیم لاغری اشکال ندارد. نیمی از چربی کره بادام‌زمینی از اسید اولئیک تشکیل شده است، اسید اولئیک نوعی چربی اشباع نشده است که در روغن زیتون نیز به مقدار زیاد یافت می‌شود. از مزایای اسید اولئیک به بهبود حساسیت به انسولین می‌توان اشاره کرد.

کره بادام‌زمینی همچنین حاوی مقداری اسید لینولئیک، یک اسید چرب امگا ۶ ضروری است که در اکثر روغن‌های گیاهی فراوان است. برخی مطالعات نشان می‌دهد که مصرف زیاد اسید‌های چرب امگا ۶، نسبت به امگا ۳، ممکن است باعث افزایش التهاب بیماری مزمن شود.

بااین‌حال، همه دانشمندان مطمئن نیستند. مطالعات با کیفیت بالاتر نشان می‌دهد که اسید لینولئیک سطح شاخص التهابی خون را افزایش نمی‌دهد، پس این مطالعه، این نظریه را دچار تردید می‌کند.

ویتامین‌ها و مواد آلی موجود در کره بادام‌زمینی

کره بادام‌زمینی خوراکی مقوی است. صد گرمی کره بادام‌زمینی حاوی موارد زیر می‌باشد:

• ویتامین ای: ۴۵٪ از (مصرف روزانة توصیه شده ماده در رژیم غذایی)

• ویتامین ب ۳ (نیاسین): ۶۷٪ از (مصرف روزانة توصیه شده ماده در رژیم غذایی)

• ویتامین ب ۶: ۲۷٪از (مصرف روزانة توصیه شده ماده در رژیم غذایی)

• فولات: ۱۸٪ از (مصرف روزانة توصیه شده ماده در رژیم غذایی)

• منیزیم: ۳۹٪ (از مصرف روزانة توصیه شده ماده در رژیم غذایی)

• مس: ۲۴٪ (از مصرف روزانة توصیه شده ماده در رژیم غذایی)

• منگنز: ۷۳٪ (مصرف روزانة توصیه شده ماده در رژیم غذایی)

همچنین حاوی مقدار زیادی بیوتین است و حاوی مقادیری ویتامین ب ۵، آهن، پتاسیم، روی و سلنیوم است.

بااین‌حال، توجه داشته باشید که این برای صد گرم است که در مجموع ۵۸۸ کالری دارد. کره بادام‌زمینی در مقایسه با غذا‌های گیاهی کم کالری مانند اسفناج یا کلم بروکلی کالری فراوانی دارد.

آنتی‌اکسیدان‌های فراوان

مانند بسیاری از مواد غذایی سالم، کره بادام‌زمینی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی ضروری است. همچنین حاوی مقدار زیادی مواد مغذی فعال بیولوژیکی دیگر است که می‌تواند برای سلامتی مفید باشد.

کره بادام‌زمینی غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند اسید پی کوماریک است که آرتروز را در موش‌ها کاهش می‌دهد.

همچنین حاوی مقداری رسوراترول است که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سایر بیماری‌های مزمن در حیوانات می‌شود. رسوراترول فواید بالقوه دیگری نیز دارد، اگرچه هنوز برای انسان ثابت نشده است.

تولید آفلاتوکسین؛ مضر برای سلامتی

حتی اگر کره بادام‌زمینی کاملاً مغذی باشد، ممکن است حاوی موادی نیز باشد که می‌توانند مضر باشند.

در بالای این لیست (یکی از این مواد مضر) آفلاتوکسین وجود دارد. بادام‌زمینی در زیرزمین رشد می‌کند، جایی که کپک آسپرژیلوس زیاد یافت می‌شود این قارچ آفلاتوکسین تولید می‌کند، آفلاتوکسین ماده‌ای بسیار سرطان‌زا است.

درحالی‌که انسان نسبت به اثرات کوتاه‌مدت آفلاتوکسین مقاوم است، اما آنچه در این خط اتفاق می‌افتد در این مرحله کاملاً مشخص نیست. برخی از مطالعات انسانی نشان داد که آفلاتوکسین باعث سرطان کبد، توقف رشد کودک و عقب‌ماندگی ذهنی می‌شود. 

اما خبر‌های خوبی هست. طبق اعلام یک منبع معتبر، در فرایند تبدیل بادام‌زمینی به کره بادام‌زمینی، آفلاتوکسین ۹۸٪ کاهش می‌یابد. علاوه بر این برخی از سازمان‌ها میزان آفلاتوکسین موجود در غذا‌ها را کنترل می‌کند و مطمئن می‌شود که میزان آن‌ها از حد توصیه شده عبور نمی‌کند.

نتیجه‌گیری

با اینکه کره بادام‌زمینی نکات مثبت فراوانی دارد اما نکات منفی هم دارد. بادام‌زمینی غنی از مواد مغذی است و منبع خوبی از پروتئین است. همچنین مملو از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است، اگرچه وقتی میزان کالری زیاد را در نظر می‌گیرید این موارد زیاد به چشم نمی‌آیند.از طرف دیگر، می‌تواند آفلاتوکسین تولید کند که این ماده در طولانی‌مدت اثرات مضری را در پی دارد.

از سوی دیگر بادام‌زمینی منبعی برای تولید آفلاتوکسین است که تأثیرات مضر طولانی‌مدتی روی بدن می‌گذارد. اما مشکل اصلی کره بادام‌زمینی این است که مقاومت در برابر آن بسیار سخت است.

اگر کمی بخورید اشکال ندارد اما ممکن است تحریک شوید و بخواهید که بیشتر از آن بخورید؛ بنابراین اگر تمایل به مصرف بیش از حد و افراطی کره بادام‌زمینی دارید کلاً از خوردن آن صرف‌نظر کنید ولی اگر می‌توانید گاهی مقدار کمی از آن بخورید اشکال ندارد.

اگر بتوانید در مصرف کره بادام‌زمینی میانه‌رو باشید نتایج خوبی را مشاهده می‌کنید زیرا خوردن این ماده غذایی مفید خیلی بهتر از خوردن تنقلاتی مانند فست‌فودهاست.

پربیننده ترین نکات جالب در مورد واکسن سینوفارم با تزریق آسترازنکا به سندروم گیلن‌ باره دچار می شوید! پاکسازی کبد با یک رژیم ۵روزه تولید واکسن، انقلابی در درمان سرطان / موفقیت جدید شرکت بایون‌تک جهش کرونا به سمت کودکان +عکس

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کره بادام زمینی کره بادام زمینی اسید اولئیک مقدار زیاد بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۸۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ ️ آفلاکتوسین یکی از اعضای خانواده سم‌های تولید شده توسط قارچ‌های خاصی است که در دانه‌ها و محصولات کشاورزی مثل بادام زمینی، پنبه، ذرت و بادام درختی یافت می‌شوند. قارچ اصلی آن‌ها که آفلاتوکسین را تولید می‌کند، آسپرگیلوس و آسپرگیلوس پاراسیتیکوس نام دارد که در نواحی گرم و مرطوب زندگی و رشد می‌کنند. قارچ تولید کننده آفلاتوکسین می‌تواند دانه‌ها را در زمین تولید کند که همراه با محصولات اصلی برداشت شود و حتی در انبار‌های ذخیره و نگهداری نیز برود.
افراد با خوردن این محصولات آغشته شده مثل بادام زمینی یا با مصرف گوشت‌ها و محصولات لبنی حیواناتی که این غذا‌ها را خورده اند، ممکن است که در معرض آفلاتوکسین قرار بگیرند. کشاورزان و دیگر کارگران زمین نیز ممکن است از طریق آلودگی‌های تولید شده هنگام فرآیند تولید محصول به آفلاتوکسین مبتلا شوند.

چه سرطان‌هایی با آفلاتوکسین مرتبط هستند؟
قرار گرفتن در معرض آفلاتوکسین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

چگونه خودمان را کمتر در معرض آفلاتوکسین قرار دهیم؟‌
می‌توانید با خرید محصولاتی از جمله بادام زمینی، کره بادام زمینی فقط از برند اصلی این خطر را کاهش دهید و همچنین قسمت‌های بدون رنگ، کپک زده و چروکیده را نیز از آن جدا کرده و دور بریزید و برای به حداقل رساندن خطر این ماده، سازمان غذا و داروی جهانی غذا‌هایی را که حاوی آفلاتوکسین هستند، مثل کره بادام زمینی و خود بادام زمینی را چک می‌کند که بدون رنگ باشد.  
جالب این جاست که نمی‌توانید سم آفلاتوکسین را ببینید یا بو کنید و همین ذرات کوچک باز هم خطرناک هستند. مطالعات نشان می‌دهد که اگر این ماده را بیشتر از ۱ گرم مصرف نکنید، خطری برایتان ندارد، یعنی باید کم‌تر از یک قاشق از این ماده در ۱۰۰۰۰۰ کیلوگرم ماده غذایی وجود داشته باشد که آسیبی به بدن شما نمی‌رساند. 
سم موجود تولید شده توسط قارچ‌های رایجی هستند که در هر جایی از خاک یافت می‌شوند و به همین دلیل احتمال وارد شدن آن‌ها به غذا بعد از برداشت محصول وجود دارد.

دانه‌هایی که از آفلاتوکسین تاثیر می‌گیرند
حبوبات یا محصولات بر پایه حبوبات جزء اصلی‌ترین غذا‌های مصرفی در سراسر جهان هستند. در بین حبوبات، برنج و ذرت بیشترین احتمال برای دارا بودن آفلاتوکسین در شرایط طبیعی را دارند. آفلاتوکسین‌ها می‌توانند هم قبل و هم بعد از برداشت تولید شوند.
گزارشات نشان می‌دهد که برنج بیش از همه مستعد این است که آفلاتوکسین داشته باشد. رشد قارچی نیز بیشتر در اطراف محصولاتی صورت می‌گیرد که رطوبت بیشتری داشته باشند و در نتیجه بی رنگی در غلات به وجود می‌آید که کیفیت آن را نیز دچار مشکل می‌کند.
لوبیا‌ها و بادام زمینی نیز در رژیم‌های غذایی مخصوصا در آفریقا یک مکمل محسوب می‌شوند، اما باز هم احتمال دارا بودن آفلاتوکسین در آن‌ها وجود دارد. میزان رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین‌ها در حبوبات به دما، رطوبت، نوع خاک و محل ذخیره محصولات بستگی دارد.
این ماده را می‌توان در محصولات مختلفی از جمله فلفل سیاه، زردچوبه، هل، میخک، زیره سبز، گشنیز و زنجبیل یافت. علاوه بر وجود آفلاتوکسین در تخم مرغ‌ها و شیر خام گاو گزارش شده است. از آن جایی که دانه‌های تحت تاثیر قرار گرفته به آفلاتوکسین‌ها اجازه می‌دهند که وارد زنجیره غذایی شوند، بنابراین بیشتر تخت تاثیر شرایط اقلیمی قرار خواهند گرفت.

شرایط اقلیمی و ارتباط آن با تولید آفلاتوکسن
تغییرات آب و هوایی مشخصا می‌تواند روی کیفیت و در دسترس بودن غذا‌های مصرفی تاثیرگزار باشد. با افزایش جمعیت در سراسر جهان، تاکید اصلی روی امنیت غذایی مخصوصا غذا‌هایی است که درخواست بیشتری از سمت مصرف کننده دارد.
محتوای آفلاتوکسین می‌تواند روی هزاران کیلومتر از زمین کشاورزی حاوی محصول تاثیر بگذارد که این مناطق معمولا در قسمتی از آسیا، آفریقا و آمریکا هستند که گرم‌تر از بقیه جا‌ها می‌باشند. تغییرات اقلیمی نه تنها می‌تواند باعث افزایش تولید آفلاتوکسین شود، بلکه ساختار کیفی آن را نیز قوی‌تر می‌کند.
محتوای آفلاتوکسین در مراحل اولیه در طول رشد دانه و در مرحله دوم در طول بالغ شدن دانه ایجاد می‌شود. حال هرچقدر که منطقه گرم تر، مرطوب‌تر و یا حتی گرم، اما خشک باشد، این تولید قارچ بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب